Trenutna i dubinska hidratacija za 15 minuta: Tissue i sheet maske za lice

Vreme je da zatvorim krug pisanja o maskama za lice, bar u ovom smislu, preostale tekstove možete pronaći na linku koji se nalazi OVDE, a sada da ja pažnju posvetim maskama koje sam postavio na poslednje mesto u ovom trenutku, ali su uvek prve u svojoj borbi sa različitim problemima, a to si tissue sheet maske za lice. Tačnije, da li se koristi jedan ili drugi termin, ili neki treći, zavisi od samih proizvođača, ali suština im je ista, jer se radi o maskama napravljenim od tkanina koje su natopljene određenim koncentrovanim serumom za rešavanje određenog problema.

Ovaj tip maski za lice poreklo vodi iz Azije, što je realno danas skoro svima poznato. Uopšte azijski načini nege, tajne lepote i savršeno lepe kože, počeli su da nam budu zanimljivi poslednje dve godine, možda čak i manje, što je realno bruka – jer radi se o narodu koji se na isti način neguje već vekovima, a kao da o tome nismo znali ništa. Ono što mi se najviše dopalo kod njih jeste to što je nega kože deo lične higijene i kulture kojem se dete uči od malena, bez obzira na to da li je žensko ili muško, što i dovodi do toga da skoro svi imaju „porcelansku“ i veoma sjajnu kožu. E, pa, na putu do nje, između svega ostalog, pomažu im ove sheet tissue maske.

Neverovatna hidratacija

Prva i osnovna funkcija svih maski za lice koje su napravljene od celulozne tkanine jeste dubinska hidratacija. Ono zbog čega ih volim, posebno u zimskim danima, jeste to što jednom nedeljno mogu da je nanesem i držim 15-ak minuta, a zauzvrat dobijam sigurnost da je moja koža nahranjena i da neće gubiti vlagu usled jakog mraza. Ista je stvar i u letnjim mesecima, mada, tada umem i da pojačam dozu na dva korišćenja nedeljno uz obavezno stavljanje maske pre korišćenja u frižider, deluje kao klima uređaj, verujte mi. Znači, na prvom mestu svaka od ovih maski za zadatak ima da hidrira lice na najbolji mogući način, a to pokazuju time što se ubrzo uviđa da jedna maska poseduje snagu seruma za sedam dana korišćenja. Ako neko ne veruje, eto mu izazova da proveri da li sam u pravu! 🙂

Dodatna nega

Osim hidratacije, naravno, ovaj tip maski za lice uvek ima i neku dodatnu „uslugu“ za našu kožu, što ih i čini primamljivim za uzeti. Zbog toga uvek dobro čitajte sastojke i uputstvo pre kupovine, jer će neke imati višak hijaluronske kiseline i kolagena kako bi podmladile kožu, neke će imati neke sastojke za borbu sa mitiserima, neke obećavaju da će ukloniti umoran izgled kože i ono sivilo koje ume da se navuče nakon napornog dana ili nekog događaja. Sve što obećavaju većinom i ispune, jer dobra hidratacija je osnov dobre kože i deo rešenja bilo kog problema, a kako sam i pre navodio, koža nikada nije dovoljno hidrirana, pa čak i najmasniji tip kože može dubinski biti jako dehidriran – što je neretko problem tog spoljašnjeg mašćenja.

Praktična strana

Ono što je dovelo do njihove popularnosti sigurno jeste nivo praktičnosti koji imaju. Najpre, nećete isprljati ni ruke, ni lice. Sav višak seruma i koncentrovane tečnosti u kojoj se maska nalazi, slobodno umasirajte u ruke, vrat, te ih iskoristite za veću površinu kože i njenu negu. Uz to, maramica se lako razlaže, postavi se na lice, a najbolje od svega je što ne klizi ni dok se sedi, ni dok se stoji, te se posle skidanja višak seruma na licu najčešće ne ispira, već samo utrlja i sve je gotovo. Odlične su za ovo „brzo“ vreme življenja.

Moje preporuke

Već na slikama kroz tekst moglo je da se vidi šta je to što ja koristim i šta mi se dopada, jer da mi se ne dopada, onda se ne bi ni nalazilo u mojim preporukama. Na prvom mestu moram da odvojim Baleinu sheet masku koja je napravljena za muškarce i mislim da je za sada i jedina (možda grešim) – u ovoj maramici se nalazi instant hidratacija i instant nega, odlična je kad vam je potrebna hitna pomoć, pa je preporučujem apsolutno svima, bez podele polova i tipova kože. Uopšte maske koje dolaze iz Balea sveta su odlične, te se za malu cenu dobija ozbiljno dobar kvalitet.

Tissue maske koje moram da pomenem dolaze od Garnier-a. U prvom redu tu je „crna“ maska, tačnije maska za ekstraktom crnog čaja i hijaluronskom kiselinom, koja je predviđena za hidrataciju masne kože uz mat efekat nakon njenog uklanjanja. Verujte na reč, odlično hidrira, a koža lica ostaje bez suvišnog sjaja i sebuma jako dugo. Iz ove linije odlična je i maska sa ekstraktom nara, koju obožavam u mesecima kada su temperature baš niske ili baš visoke, a kada je koža uvek dehidrirana i malo oštećenija nego inače.

Domaću beauty scenu su obogatile tri maske za lice koje dolaze od Colić kozmetike, a o kojima se, čini mi se retko priča, što je zaista nepravedno. Međutim, u apotekama se često dešava da ih nema na stanju i da su rasprodate do sledeće nabavke. One su uglavnom nešto što kupim mojoj mami kao poklon, a onda neprimetno „otuđim“ i iskoristim, posebno masku sa crnim grožđem, koja pravi od kože čist sjaj, blistavost i tako svež izgled, da je to rečima teško opisati.

Moj sledeći korak jeste da se malo potrudim i probam sheet maske koje nam dolaze iz daleke Koreje, Azije uopšte, te da isprobam sve ono što tamošnja pravila nege nalažu ili bar da probam većinu toga. A naravno, o svemu tome ću detaljno pisati i izveštavati, a do tada,

Ljubi vas Slobizza!