Spa nedelja kod kuće: Kremaste maske za lice

Kada mi je pala na pamet ideja da nešto više pišem o maskama za lice, njihovoj delotvornosti, svim dobrim stranama, posebno u zimskom periodu, znao sam da ću odvojiti kupovne od prirodnih, ručno i odmah napravljenih maski, međutim, u toku samog procesa pisanja ovih tekstova došao sam na ideju da odvojim kremaste od svih sheet peel off maski za lice. Nekako su mi kremaste maske postale rutina kada dođe pravi slobodni dan, a to je skoro uvek nedelja, jer sama nosi takvu atmosferu sa sobom, dok su u drugoj grupi maske koje za mene imaju onaj instant, odmah vidljivi efekat.

Ono što volim kod kremastih maski za lice jeste to što se mogu kupiti u kesicama, za jednokratnu upotrebu, ali i to što većina brendova ima brojne varijante maski u tubama, tako da uvek u kupatilu postoji nešto kao SOS, a kada nas mrzi da odemo do drogerije. Uz sve to, kako moje iskustvo pokazuje, redovna i duža upotreba ovakvih maski zaista daje odlične rezultate, jer i kada se efekat ne vidi istog trenutka, nakon nekoliko nedelja se u velikoj meri vidi razlika. Uz sve to, kremaste makse za lice su meni tu da u zimskom periodu hidriraju kožu, što mi je ujedno najvažnija stavka u hladnim danima. Postoji bezbroj ovakvih maski koje su se našle kod mene, ali evo nekih koje trenutno zauzimaju prva mesta, a koje koristim većinom samo nedeljom, dok „visim“ na netu, pijem kafu ili nešto sasvim treće. Upravo je to jedna od dobrih strana, neće se pomerati, smetati, već može sasvim normalno da se funkcioniše sa njom na licu.

DM Balea jednokratne maske 

Ko voli da posećuje DM drogerije, onda veoma dobro poznaje raf sa raznoraznim maskama za lice, jer ponuda je zaista odlična, a tu su i brojni brendovi, ne samo Balea. Međutim, kroz poslednjih nekoliko godina, koliko god da sam probao Baleinih kremastih maski iz kesice, a smenjuju se konstantno, nijedna jedina nije narušila izgled moje kože, nije „zakazala“, niti bilo koji deo lica iritirala. Svaka od njih, potpisujem za svaku korišćenu, uradila je upravo ono što je obećavala na svojoj poleđini. Zbog svega toga one su postale nezaobilazni deo svake kupovine u ovoj drogeriji, bilo da ih imam u zalihama ili ne, a i česte limited kolekcije svojim izgledom pozivaju na kupovinu. Jedna koja me je oduševila u poslednje vreme jeste ona koja je proizašla iz saradnje DM-a i blogerke Paole, pod nazivom LVLY. 

Uz sve to, niske cene, posebno na sniženjima, pružaju mogućnost da se negujemo veoma dobro za malu količinu novca. Samo lepo pročitajte čemu služi, za kakav je tip kože, a ukoliko je naznačeno da je za hidrataciju slobodno ih uzimajte bez obzira na tip kože koji imate – niko se ne pokaje.

Dr Konopka maska za regulaciju pora

Jedno od pravila masne kože jeste da se ne koristi maska koja sadrži glinu, međutim, kada je ova maska u pitanju to apsolutno nije istina. Iako sadrži belu glinu mojoj kombinovanoj ka masnoj koži lica odgovara, odlična je za regulaciju proširenih pora, a uz to, odlično hidrira lice, pa mi se čini nekad da je hidratacija u prvom redu, pa tek onda regulacija pora. Ima fantastičan, rashlađujući efekat, što je čini odličnom za leto, ali taj čin hlađenja nimalo ne smeta ni u zimskim danima, jer koža ostaje mekana, prilično elastična i fino zaglađena nakon nanošenja. Uz sve ovo, savršena je da se stavi nakon buđenja, jer upravo taj rashlađujući efekat čini da brzo nestane nadutost od spavanja, a miris bilja iz nje odlično budi. Savršen je par sa prvom jutarnjom kaficom. Probajte slobodno nešto od doktora Konopke, budući da je to kozmetika sa jako zanimljivom pričom, organska je i pogodna za vegane, ukoliko to nekome predstavlja važnu stavku.

Natura Siberica maska za odlaganje starenja

Jedan od najvažnijih koraka u nezi lica nakon 25. godine mora biti posvećen anti age tretmanu u bilo kom vidu, budući da se na taj način starenje zaista odlaže za neku dalju budućnost. Naravno, u ovim godinama nije potrebno sve tome podrediti, ali maske, poneka krema za bore oko očiju, nešto je što bi trebalo da bude rutina. Maska sa crnim kavijarom je kod mene već nekoliko nedelja, a pokazala se odličnom za brzu hidrataciju kože lica i to sa dugotrajnim efektom. Kako je nivo hidratacije i elastičnost kože najbitnija u borbi sa godinama, ova maska ima od mene za sada ogroman plus, budući da se nakon umivanja njen efekat oseća pod prstima, jer je koža neverovatno meka i hidrirana, da čak nije neophodno odmah naneti neku kremu (ali je to ipak obavezni naredni korak i  ne treba ga zaobilaziti). Kao i kod prethodne maske, miris sibirskog bilja, možda baš i crnog kavijara, uz sve edekte koje za sobom ostavlja, vraća me uvek ovoj maski rado.

Podelite sa mnom svoje favorite među kremastim maskama za lice. Delite li vi možda maske na grupe kao ja? Ubrzo nakon ovog, očekuje vas novi tekst sa „kuhinjskim“ maskama, a do tada, kao i uvek,

Ljubi vas Slobizza!