Nega stopala zimi + recenzija Feel Well Balea maske u čarapama

Jedna od tema koja se, čini mi se, na blogovima retko pronađe i malo zaboravlja, jeste priča o nezi stopala i svemu što nam pomaže u borbi sa tvrdom kožom peta, što je posebno česta pojava u toku zimskih meseci, što zbog debljih čarapa, stalne obuvenosti, tako i zbog obuće koju nosimo. Zbog toga sam i rešio da podelim sa vama šta to koristim svakodnevno, a usputno sam isprobao jedan vrlo zanimljiv proizvod, koji je još uvek nov na našem tržištu i nešto što nije kod nas postojalo do pre nekoliko meseci.

Svakodnevna nega stopala

Da bi stopala bila meka, da bi koža bila dobro negovana, potrebno je birati nešto masnije kreme, zbog same prirode kože na njima. Dovoljno je čak i koristiti najobičniju kremu, ne mora ona isključivo da bude namenjena nezi stopala, te je dobar efekat skoro uvek zagrantovan. Ono što ja koristim u poslednje vreme jeste krema za intenzivnu hidrataciju „Foot works“ koja se u nešto većim zalihama našla kod nas kući, pa pretpostavljam da sada u Avon-u i ne postoji u ovakvo identičnom sastavu i pakovanju, ali postoje brojne druge koje su isto delotvorne. Iako u napomeni stoji da se namaže dva puta dnevno, ja je nanosim nakon tuširanja u tankom sloju i uvek imam zaista fino negovanu kožu na toj regiji. Osim toga, ovo je tip kreme koji koristim isključivo zimi, kako bih sprečio nastajanje one tvrde, užasne kože na petama, dok u letnjim mesecima koristim bilo koju laganu kremu za ruke, kako ne bih previše mastio kožu, a i sama koža mi tada nije zahtevna kao kada je konstantno u čarapama i čizmama.

Uz kremu, ono najvažnije jeste čišćenje kože jednom nedeljno kamenom ili turpijom. Ukoliko imate opciju da nabavite kamen koji se vadi iz mora ili nekog jezera, onda vam drugo ništa neće biti potrebno. Ali, odlična zamena postoji i na tržištu, takođe je iz Avon-a i radi se o turpiji koja je zapravo 4 u 1. Ovaj set za pedikir sadrži kamen, metalnu turpiju koja je savršena za uklanjanje tvrde kože, crnu turpiju za fino glačanje kože i četku za čišćenje. Za veoma mali novac, dobija se aposlutno sve što je potrebno i nešto što traje zaista dugo, budući da ja ovaj set imam već nekoliko godina i zaista se ne menja.

Feel Well maska u obliku čarapa

Pre nekog vremena sam video kod blogera i jutjubera da su određeni brendovi osmislili masku za stopala u obliku čarapa koja ima prilično zanimljivo dejstvo kada je u pitanju uklanjanje mrtvih ćelija i suvišne kože sa stopala. Onda je i Balea izbacila ovaj proizvod, ali daleko jeftiniji od svih prethodnih za koje sam čuo. I tada sam odlučio da ću isprobati, ali sam prilično bio skeptičan po pitanju priče da će se nakon nekoliko dana videti reakcija kože na sastav koji se u čarapama nalazi.

U ovom pakovanju dobijate dve čarape (normalno 😀 ) od nekog najlona, celofana, u kojima se nalazi nešto kao tkanina, ali najvažnija jeste tečnost koja je unutra. S obzirom na to da se radi o nešto ozbiljnijoj hemiji, preporučuje se korišćenje na najmanje mesec dana razmaka, ali ja bih dodao da je dovoljno uraditi jednom u toku zime i jednom pred leto, kada se još uvek nosi zatvorena obuća. Koža u periodu procesa čišćenja ne sme da se izlaže UV zračenju, zbog čega se korišćenje leti nikako ne preporučuje. Nakon temeljnijeg pranja stopala, čarape se nose sat vremena, nakon čega se opet temeljno sve ispira i nanosi se laganija krema na njih. Ceo proces držanja čarapa je detaljno objašnjen na deklaraciji, pa se neću na tome ni zadržavati. Pored toga, na deklaraciji piše da će se u periodu od 2 do 7 dana od dana nošenja čarapa, pokrenuti proces čišćenja, što je zaista istina.

Kod mene se nakon petog dana video efekat maske. Polako je krenula da mi se peruta koža i na nekim mestima ljušti. Zbog zaista ružnog izgleda stopala u tih nekoliko dana, nisam ni slikao proces kako bih pokazao kako sve deluje, jer koža koja otpada i sa peta, tabana, prstiju, risa, nije nešto što bilo ko želi da geda. 😀 Ceo proces otklanjanja kože trajao je 10 dana. U tih 10 dana savetujem da ste konstantno u čarapama, ukoliko ovo isprobate, čak i tokom spavanja, da se otpala koža ne bi našla na čaršafu, ćebetu… Kako se ne preporučuje čupanje kože koja počinje da otpada, jer često ume i da zaboli nasilno uklanjanje, ne pitajte kako znam, pustite da se proces sam od sebe završi. Nakon 10 dana se sve završilo, a koža je posle svega ostala zaista neverovatno meka i negovana. Iako redovno negujem stopala, i te kako je imalo šta da se očisti, što se zapravo pre nije ni videlo, tako da su mi se čarape veoma dopale. Ono što me je oduševilo jeste da na petama nije ostalo ništa, čak ni najmanji trag zadebljale kože, koja se ipak pojavila u toku ovih meseci, zbog čega ovoj maski u čarapama dajem čistu desetku. Naravno, ono što verovatno zanima većinu, kao i mene, jeste koliko efekat traje. Ništa se nije promenilo u poslednje dve nedelje, ali verujem da sve zavisi od dalje nege, pa mislim da se na dugotrajnost efekta sigurno neću žaliti.

Ukoliko ste probali nešto slično, možda masku u čarapama nekog drugog brenda, javite mi svoje utiske. Čitamo se uskoro,

Ljubi vas Slobizza!

P. S. Dođi da se družimo i na mom Instagram profilu Slobizza_bloguje

Izvor naslovne fotografije: www.unsplash.com