Moje iskustvo: White Smile trakice za izbeljivanje zuba (recenzija)

Skoro da ne postoji osoba koja ne želi u svakom momentu da ima savršeno ravne, bele zube, te da se pohvali holivudskim osmehom, koji je postao definitivno najbolja merna jedinica toga kakve neko zube i osmeh ima. No, realnost je malo drugačija, nažalost, holivudski osmeh nije nešto što baš majka može da rodi, a majka priroda stopostotno da, već se uvek moraju umešati stomatolozi i raznorazna pomagala. 😀 Ja nemam baš ravne ili one lepo, krupne zube, ali često dobijam pohvale kako izgledaju lepo (tad uglavnom u sebi kažem „pu, pu, pu, ne videle me zle oči“ da ne dođe do nekog kvara) 😀 ali da uvek mogu da budu belji, e to mogu! Pre dve godine sam koristio jedno od drogerijskih rešenja, ali osim bolnijih desni, ponekad i minimalnog krvarenja, dobio sam možda za nijansu do dve belje zube. Sada, nakon dve godine, odlučio sam da isprobam još nešto što se nudi, a to su White Smile trakice za izbeljivanje zuba, koje već dugo merkam da kupim i to sam učinio, te sam još tog dana na Instagram-u obećao da ću iskustvo podeliti sa svima.

Šta su White Smile trakice?

Ja se ovde neću baviti samim materijalima i sastavom samog gela koji se nalazi na trakicama, jer znam da to većini, baš kao ni meni, ne znači puno, zato ću sve uprostiti. White Smile trakice su jednostavno najlonske trakice koje na svojoj, lepljivoj strani sadrže sve one supstance koje se koriste za beljenje zuba, te u roku od sedam dana obećavaju prilično bele zube.

U pakovanju se dobija 7 pojedinačnih kesica sa setom trakica za gornju i donju vilicu, dobija se uputstvo u kojem je sve apsolutno savršeno objašnjeno, od korišćenja, preko toga šta sve trakice imaju od sastojaka, pa sve do toga da nisu opasne za korišćenje, kao i koje su mere opreza potrebne u određenim situacijama i trenucima. Pored toga, jedna strana poklopca kutije sadrži i niz od 12 nijansi beline zuba, pa tako na početku možete pronaći svoju nijansu, te nakon sedmog dana proveriti koliko nijansi ste napredovali kroz tretmane. Jednostavno rečeno, pakovanje sadrži apsolutno sve što je potrebno.

Moje iskustvo

Kako uvek pred neki važniji događaj poželim da je sve na svom mestu, pa i da zubi budu što belji, tako sam započeo sa tretmanima. Uglavnom sam trakice stavljao predveče, nekoliko sati pre pranja zuba, pošto je jedan od saveta da se trakice i sveže oprani zubi ne spajaju nikako. Nakon prvog tretmana sam bio u blagom šoku, jer zubi nisu bili izbeljeni nešto primetno, ali su se pojavile jako bele mrlje, no odmah sam rešio misteriju, jer u samom uputstvu piše da se ovo može dogoditi, te da će te fleke ubrzo da nestanu. I one su mi se pojavljivale nakon svakog tretmana, ali su nestajale u roku od pola do najviše sat vremena.

Da, što se tiče samog upoređivanja mojih zuba sa bojama koje su date na kartončiću, moja nijansa je otprilike bila 7 ili 8, s tim što te nijanse na kartonu više vuku na žućkastu boju, nego moji zubi. Već nakon trećeg tretmana krenuo sam da uviđam razliku, da primetno bude to da su mi zubi belji, a onda, dva dana nakon sedmog tretmana moji zubi zaista jesu bili neverovatno beli, možda čak belji nego prva nijansa na kartončiću, pa su me svi pitali kako je moguće da sam za nekoliko dana uspeo da izbelim zube toliko. 😀 Nakon ta dva dana, zubi su mi ostali beli, nikako se efekat nije promenio, jedino što je to postala neka prirodnija belina, ne ona što vuče malo na veštačku, što mi je svakako u ta dva dana jako prijalo, ali na duže staze mislim da mi malo smetalo, jer odaje nekad utisak veštačkih zuba. 😀

Nošenje trakica se preporučuje od pola do sat vremena. Moje prvo nošenje je trajalo pola sata, možda neki minut više, jer sam želeo da prvo testiram sam proizvod, da ne dođe do neke iritacije desni, dok su naredni tretmani trajali oko 45 minuta, a poslednji sam ostavio čitavih sat vremena. Ono što mi je prva dva puta smetalo jeste skidanje trakica, jer gel ostaje na zubima, pa mi je bilo malo gadljivo uklanjati ga, ali sam se odmah i na to navikao. 😀

Preporuka?

Definitivno je ovo nešto što preporučujem. Na prvom mestu, od samog proizvoda me nisu bolele desni, nisu mi bile ni nadražene, jednostavno sam samo osećao hlađenje zbog mente koja se nalazi na trakicama. Nisam osećao nikakvu promenu sa samim zubima, a sve što je u uputstvu obećano i napisano, tako je i bilo. Zbog toga, ovo zaista jeste jedno odlično rešenje za beljenje zuba, koje je jednostavno, a i daleko jeftinije od profesionalnog beljenja. Ukoliko bilo ko želi belje zube, onako ili zbog približavanje nekog događaja, od mene ima veliko DA.

Ako je neko probao, slobodno neka javi svoje utiske, a do tada, uz divni, holivudski osmeh,

Ljubi vas Slobizza!

P. S. Dođi da se družimo i na mom Instagram profilu Slobizza_bloguje