Letnji beauty favoriti #2019

Vreme je da se polako svi vratimo u radni mood budući da je glavni period odmora i letovanja prošao. Sve to je uzrokovalo da me nema poslednja dva meseca na blogu, ali evo vraćam se baš onako kako je potrebno, jednom malom rekapitulacijom leta, kroz omiljene proizvode. Nema puno toga, većina se tiče zaštite i same nege i očuvanje kože posle sunčanja, vetra, soli i peska, pa ću odmah krenuti u ovo malo nabrajanje.

Eucerin face sun fluid

Definitivno najomiljenija zaštita za kožu lica, bez ikakve konkurencije, upravo je ovaj Eucerin face fluid čiji je spf 50. Ono što mi se najviše dopalo na samom početku jeste tekstura kremice koja se brzo utrlja u kožu i brzo upije, pa ne ostaje onaj beli trag nešto predugo, a zaštita koju pruža je višečasovna – čak i nakon dužeg kupanja u vodi. Uz ovu kremicu mi nijedan deo lica nije izgoreo, niti mi je koža bila crvena ili roze, što je svakako uticalo da mi boja bude duže na licu, a najvažnije od svega, lice mi se nije niti perutalo, niti „ljuštilo“, tako da se boja skidala sasvim ravnomerno. Uz sve to, ovaj fluid je poput nekog melema, pa odlično neguje kožu i ima baš lep miris koji vrlo prija.

Ocena: čista 5; Preporuka: Ne menjati nikada drugim proizvodom!

Byphasse termalna voda

O ovoj termalnoj vodi sam već govorio, pa nema potrebe da se previše ponavljam kada je ona u pitanju. Sad želim samo da dodam još jedno iskustvo svemu već napisanom, što možete pročitati OVDE. Ovog leta je Byphasse termalna voda išla sa mnom na more, pa smo je svi koristili. Prvo i osnovno, njena količina, nijedna termalna voda mislim da nema u ovoj mililitraži, dovoljna je za nekoliko osoba na moru. Koristili smo je na plaži, kada se nekome dogodi da koža malo izgori, pa da trenutno smiri i ublaži upalu. A nakon sunčanja i kupanja, bila je nezaobilazni korak u hranjenju kože. Sve što imam da kažem jeste da je termalna voda neophodna, posebno u letnjem periodu, a baš ova je, pored svih skupljih i jeftinijih, definitivno najbolji izbor.

Ocena: Odličan 5; Preporuka: Slobodno probajte, jer ćete joj se uvek vraćati!

Alverde man deo

Već duže vreme „čačkam“ po prirodnoj, organskoj kozmetici, ali iskreno nisam neko ko bi u potpunosti prešao samo nju da koristi, jer ima previše stvari s ove druge strane koje mi se dopadaju. Međutim, ovog leta sam se po prvi put susreo sa jednim prirodnim dezodoransom i jako mi se svideo. Radi se o Alverde dezodoransu iz ove zelene linije „Active nature“, za koji sam najiskrenije mislio da će biti bačene pare. Umesto toga, dobio sam dezodorans koji nema prejak miris poput mnogih muških, što mi je uvek i smetalo, nije lepljiv, ne ostavlja nikakve tragove na odeći, odlično štiti od neprijatnih mirisa, a najvažnije od svega, ne zatvara pore pazušnih jama, što je i te kako važno za zdravlje svih nas. Miris je kao pomešana vanila sa nekim klasičnim muškim mirisom, teško je i objasniti, a kako vidim, mnogi u blogerskom svetu ovaj dezedorans preporučuju i devojkama, jer je neki univerzalni miris koji se ne oseća previše. Biće još priče o ovom proizvodu, još uvek ga testiram, iako sam već na drugoj bočici. 😀

Ocena: 4+ Preporuka: Odličan je za sve prilike, ne propustite da ga imate kod sebe.

Natura Siberica Eagle Look krema za predeo oko očiju

Zapravo, favorita bi bilo dosta, ali izdvajam one koje sam najviše koristio i koji su mi najviše značili u poslednja dva meseca, zbog čega s ovim proizvodom i završavam letnje izdanje. Nakon sunčanja, posebno jakog vetra koji je bio na plaži, u kombinaciji sa peskom i soli, predeo oko očiju i jagodice su mi bili najsuvlji deo lica. Uz male pojave belih tragova, mogao sam da čujem šuškanje kada pređem prstom preko kože. Eagle look kremica za predeo oko očiju, specijalno osmišljena za potrebe kože muškaraca, u nekoliko dana mi je rešila ovaj problem. Iako je ona deo moje redovne rutine, posebno večernje, na moru je nisam koristio, ali odmah po povratku je za 3-4 dana rešila sve što je trebalo, nije dozvolila da mi se koža isperuta, nisu nastale nove bore od mrštenja i sunčanja 😀 tako da je sve to očigledan razlog zašto se našla među favoritima.

Ocena: Preporuka: Odlična je kada je koristite redovno, Ukoliko ste disciplinovani, nema potrebe da vam koža bude bez nje!

Šta je vas oduševilo ovog leta? Koji su vaši favoriti? Pišite u komentarima, na Instagram-u, gde god želite.

Ukoliko imate Instagram, dođite da se družimo i tamo!

Izvor fotografija: Instagram.com