Kako jednostavno ukloniti mitisere sa nosa?

Pre 2, 3 nedelja, na story-ju svog Instagram profila sam postavio svoj ritual uklanjanja mitisera sa nosa u nekoliko jednostavnih koraka. Kako se to mnogima dopalo, sudeći prema broju pregleda i odgovora, te razmene iskustava, podrazumevalo se da je to naredni beauty tekst na blogu. S toga, nemam potrebe da dužim ovaj uvod, već jednostavno da započnem priču kroz korake. Pre svega toga, biće ti potrebni piling za lice, čaj od kamilice (čak se i rimuje 😀 ) i crna maska. Let’s go!

Korak 1

U neku manju šerpu sipaj najviše dve šolje vode i ostavi to da provri. Kada voda dođe do ključanja, ubaci dve kesice čaja od kamilice i ostavi 2-3 minuta da tako vri. Odlično je ukoliko imaš domaću kamilicu, jer će biti još zdravije za kožu, ali ni ovoj iz kesice ništa neće faliti. Dok čaj vri na ringli, vreme je za korak broj 2.

Korak 2

Dok čaj vri, vreme je da se koža lici očisti. Za to je kada želiš da što bolje ukloniš mitisera sa nosa najbolje umivanje mlakom vodom i pilingom. Piling će sasvim ukloniti površinske nečistoće, malo pokrenuti mitisere ka površini, što je od velikog značaja za njihovo dalje čišćenje.

Korak 3

Nakon par minuta ključanja, šerpicu sa čajem skloni na neku dasku, podmetač i prebaci na sto za koji možeš da sedneš. Uzmi krpu ili peškirić, prekrij šerpu i ubaci glavu ispod peškirića tako da para tačno ide na tvoje lice. Naravno, ovo nećeš moći da uradiš odmah nakon sklanjanja čaja sa ringle, jer tako i koža može da se opeče, već je potrebno da se samo malo prohladi. Dok čaj ispušta paru, nekih desetak minuta, pore će se od toplote sasvim otvoriti, te će mitiseri biti spremni da izađu. Uz to, para od kamilice će dodatno negovati kožu, kao što će se i nos inhalirati, pa ćeš imati više benefita od tih utrošenih 10 minuta.

Korak 4

Vlagu od pare, kao i znoj od vrućine, ukloni peškirićem tako da koža lica bude sasvim suva. Na red dolazi stavljanje crne maske. Crne maske su prilično bile popularne, a onda kao da su pale u zaborav. Meni kada se stavi bez prethodnih koraka ne radi nikakav posao, ali na ovaj način u velikoj meri očisti kožu od mitisera i ostavlja je još glatkijom i lepšom. Ja volim da je nanesem u debljem sloju, što znači i da joj je potrebno više vremena da se osuši, ali tako imam utisak da više mitisera izvuče i lakše mi je da je odjednom odlepim sa kože. Već neko vreme koristim Mr. Black crnu masku i zaista je odlična, ja nemam potrebu da je menjam.

Ako se pitaš šta sa čajem, moraćeš da ga prospeš, jer ipak sa lica u njega kapa znoj 😀 ali kesice možeš da ostaviš i prohladiš, te tako da ih iskoristiš za podočnjake i jutarnju otečenost. Nadam se da će ti ovaj savet pomoći, a ako imaš neki svoj, slobodno šalji.

Do narednog čitanja ostani mi dobro i negovano,

Slobizza