Hada Labo super hidrator i losion za muškarce (recenzija)

Prošlo je, čini mi se, sto godina otkad je na blogu napisana neka recenzija određenog proizvoda. Ne zato što nemam o čemu da pišem, već zato što ne želim time da zatrpam blog, već želim na njemu da se nađu određeni proizvodi za koje znam da ću ih koristiti iznova i iznova, jer se ispostavljaja da im zamena nije potrebna, ma koliko je bilo. Upravo zbog toga i pišem o Hada Labo Tokyo Men super hidratantnom losionu, odnosno, super hidratoru kako ga najčešće svi nazivamo.

Dugo mi je bila želja da ga isprobam, otkad se pojavio još, ali nekako se dešavalo da ga uvek nekako zaobiđem. Međutim, sredinom avgusta sam naišao na primamljivo sniženje u DM radnjama i tada sam ga usputno i pazario. Ono što je važno za celu recenziju jeste činjenica da sam nekoliko dana nakon toga, zbog jedne povrede, u kući bio više od 20 dana i jedina skin care rutina bilo je umivanje umivalicom i nanošenje ovog hidratora, jer je to bilo najbrže da se uradi, budući da nisam mogao da stojim u kupatilu duže od dva minuta zbog bolova.

Tek nakon 10 dana od početka upotrebe sam shvatio da nisam koristio nikakvu kremu, ali najveće zaprepašćenje bilo je to što me lice nije zatezalo nakon umivanja, nije mi falilo hidratacije ni u jednom momentu, već je koža uvek bila glatka, negovana, a nije se ni mastila. A onda, kada sam počeo da se krećem normalno i izlazim van svog doma, usledio je pravi test.

Šta najviše volim kod Hada Labo hidratora?

Osim toga što je ovaj proizvod bio jedini za negu mog lica tokom prvih 20 dana korišćenja, bilo je potrebno isprobati ga kako se ponaša i šta radi u svakodnevnim situacijama. Na prvom mestu, osećaj hidratacije koji daje je drugačiji nego posle seruma, neke emulzije ili kreme. Oseća se hidriranost, nema peckanja, zatezanja kože, ali se ne oseća sam proizvod, kao da ne postoji na licu. Pored toga, ostavlja za sobom odličan mat efekat, uz vrlo lepo zaglađivanje proširenih pora koje ja imam u predelu oko nosa, čela i brade, jer mi je koža masna. Ni nakon pet ili šest sati nanošenja, iako preko trenutno stavljam masnije kreme, nema skupljanja i nekontrolisanog lučenja sebuma, što je meni uvek bilo nemoguće postići, pa nisam već dugo tome ni težio.

Kako ga koristim?

Umesto nekadašnje rutine da pre kreme nanosim serum, sada nakon umivanja i čišćenja kože, a pre hidratantne kreme, nanosim Hada Labo super hidrator i to je cela filozofija jutarnjeg „maltretiranja“ mog lica. Istisnem dve pumpice i to je sasvim dovoljno za celo lice i vrat. Pored toga, ovaj hidratantni losion je odličan nakon brijanja, ne izaziva ono poznato peckanje, svrab, ali lepo smiri kožu, posebno ako se malo pre nanošenja stavi u frižider, te nisu potrebni nikakvi losioni i balzami, što ga čini odličnim 2u1 proizvodom. Ne dolazi do pojave crvenih, upaljenih bubuljica, niti nekih upalnih procesa uopšte, što je najvažnije u celoj ovoj priči.

Mane

Nije bez mana, odmah da kažem. Dve stvari su me na samom startu obeshrabrile, a prva jeste to što je sasvim tečan. Hada Labo Man hidrator je kao voda, nema razlike u tečnosti i boji, pa to može da izazove prvih puta da prsnete oko sebe njime, ali sam se ja brzo na to navikao. Druga stvar jeste činjenica da nema neki prijatan miris, ali se on oseti samo kada se istisne i pomiriše, budući da ne ostaje na koži lica. Međutim, već nakon nekoliko dana nisam više osećao, kao da je bez mirisa, poput vode, lepo vam kažem. 🙂

Shodno tome kako radi, velikoj količini proizvoda, ceni, definitivno super hidratoru ide ocena 10 od 10, bez ikakvog razmišljanja. Cena je negde oko 2000, možda nešto ispod, ali je često na sniženju u DM radnjama, kao i na sajtu Magic Beauty, gde se može poručiti online. Ali ko voli dobru negu, kao i ko voli jednostavnu i brzu, a efikasnu negu, bez ovoga ne bi trebalo da ostane, to je moj savet – tako da mogu reći da mi je ovo beauty favorit godine!

Negujte svoju kožu, trudite se da bude što lepša, zdravija i privlačnija, to mnogo govori o tome kako živimo i šta volimo. Nemojte posle da bude da nisam rekao. Pozdravljam vas,

Slobizza