Site Loader

Prethodnih nekoliko meseci smo videli kako mnoge stvari mogu da se organizuju i urade na način na koji to nismo navikli, pa se tako i rad od kuće ustalio kao jedan od najboljih puteva da se posao završi, a zdravlje sačuva. Već sam pisao o tome kako da sebi učinimo takav način rada lepšim i produktivnijim, a link do teksta možeš pronaći OVDE. Jedna od stavki, veoma bitnih, koju sam i stavio kao prvu, jeste posedovanje radnog prostora. Naravno, to u kući ili stanu često ne može, a i ne mora da bude jedna zasebna prostorija, ali može da bude neki radni kutak. Važno je opremiti ga tako da prija boravak u njemu, da motiviše i inspiriše, što znači da je potrebno srediti ga baš prema svojim željama i potrebama. Sve to ne mora da bude skupo, zbog čega ti pokazujem da samo uz nekoliko hiljada dinara napraviš svoju malu, radnu oazu u kojoj ćeš ne samo raditi, već i uživati.

Pronađi ideje!

Započni pripremu ličnog radnog prostora tako što ćeš potražiti inspiraciju u onome šta su drugi već uradili. Pinterest je tu definitivno broj jedan! Pregršt ideja, kako za samo opremanje, uređivanje, tako i organizaciju kutka možeš pronaći na ovoj društvenoj mreži. Naravno, možeš i na nekim drugim mestima, poput brojnih Instagram profila, samih salona nameštaja, ali Pinterest kao da objedinjuje sve to u jedno.

Guglaj salonsku ponudu

Ukoliko kupuješ nove komade nameštaja za svoj radni prostor, onda je najbolje da prvo odvojiš par sati, možda i manje, u okviru kojih ćeš pretražiti ponudu radnih stolova, stolica i ostalog potrebnog nameštaja i propratne opreme. Na taj način ćeš uspeti da uštediš vreme oko odabira prodavnica koje ćeš posetiti, te ćeš napraviti neku selekciju određenih komada koji ti se dopadaju i uklapaju u prostor kojim raspolažeš. Slobodno upoređuj cene, jer često slični proizvodi na različitim mestima imaju veliku razliku u vrednosti koja im je pripisana.

I ovde se upravo nalazi odgovor kako da središ sve za manje od nekih 10 000 dinara. Poseti sajtove i prodajna mesta JYSK i IKEA radnji, budući da ćeš tu pronaći sve, često i na sniženju. Na fotografiji ispod ćeš videti moj radni kutak, koji je koštao oko 5000 dinara, sve skupa i sve je iz JYSK radnje kupljeno na sniženju.

View this post on Instagram

Kako voditi poslovni profil? 🤔🤓 Kada sam postavio pre dve nedelje pitanje koje teme biste voleli da vidite tokom blogmasa/instamasa, iznenadila me je činjenica da je bilo nekoliko predloga za to da dam neke smernice blogerima, ali i poslovnim profilima, koji su na početku. Začudilo me je jer ja nisam baš najbolji primer, ali zato imam možda ekstra savete, a to je KAKO NE BI TREBALO DA RADITE! 😂 1. Poštuj redovnost. Jedna od stvari koju nikako da naučim, a već više od godinu dana vidim koliko znači kada sam redovan i svakodnevno postuje. Odatle sad ovo teranje i guranje kroz #INSTAMAS2019 2. Nemoj da ti je mučno! Mene stalno mrzi da fotkam, da sebe fotkam, da zamolim nekog da me fotka… A sve to uzima ozbiljan danak. 3. Planiraj. Kada isplaniraš za 5, 7, mesec dana unapred sve teče glatko. Ja to radim za klijente, ali ne i za sebe, to mi je najbolji pokazatelj da je planiranje zakon! 4.  Nemoj da te je sramota! Mene je često bilo sramota neke stvari da objavim, uradim, a onda to uradi neko drugi i vidim da je taj uspeh mogao da bude i moj da nisam imao glupe kočnice. 5. Snimaj video. Video sadržaj je zanimljiviji i privlačniji svima, ali ja to ne radim jer me, šta, opet mrzi. Ako je nekoga sramota, ima tremu, to je sasvim ok, ali slobodno pišite jer imam savete neke koji pomažu, a eto mogao bih baš da snimim, da i ja sebe nateram. Pisaću još na ovu temu, a do tada, da saznate kako bi trebalo raditi, posebno neke tehničke stvari i pravila, pronaći ćete na profilu kod @tamaradigital koja ima sve savršeno objašnjeno po koracima. 😋 . . . . . #slobizza #slobizzabloguje #INSTAMAS2019 #INSTAMAS #digital #digitalmarketing #saveti

A post shared by 𝕊𝕝𝕠𝕓𝕚𝕫𝕫𝕒 (@slobizza_bloguje) on

Dva puta meri – jednom seci!

Vrlo važna stvar jeste premeravanje zida, nekog ćoška, uopšte dela gde planiraš da smestiš taj svoj radni prostor. Nekad ume čak i nekoliko milimetara da napravi problem, a kamoli neki centimetar viška. Kada se sve dobro izmeri, onda će dobro i da se uklopi, pa nema brige da li će sve biti kako treba.

U detaljima je sve!

Sam radni sto, stolica, neka kutija, nisu sve što ti je potrebno. Kada želiš da ti prostor u okviru kojeg radiš bude prijatan i da služi za uživanje, onda moraš takvim lično da ga napraviš, a u tome najbolje pomažu raznorazni detalji. Ono šta ja volim jeste ukrasna tabla koja služi kao podsetnik, pa je tu i vision board, a svuda uokolo se nalaze brojni dekorativni detalji, kao što je mirišljava sveća (zapravo njih više), određeni ukrasi, pa se sve smenjuje shodno godišnjem dobu koje traje. Trenutno su tu pletene bundevice koje su totalni hit na mrežama ove jeseni. 🙂

I sada, kada je sve gotovo, posao će se lakše završavati, a ono najvažnije jeste da će ideje koje dobijaš biti bolje, svežije, naprednije i imaće ih više. Ako ovih dana pripremaš svoj radni prostor šalji mi fotke na Instagram profil koji ćeš naći OVDE, pa možemo međusobno svi da delimo ideje i savete. Čitamo se uskoro,

Slobizza

izvor fotografija: www.unsplash.com

Slobizza

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *