Rad od kuće: Kako da svoj radni prostor opremiš za manje od 10 000 dinara?

Prethodnih nekoliko meseci smo videli kako mnoge stvari mogu da se organizuju i urade na način na koji to nismo navikli, pa se tako i rad od kuće ustalio kao jedan od najboljih puteva da se posao završi, a zdravlje sačuva. Već sam pisao o tome kako da sebi učinimo takav način rada lepšim i produktivnijim, a link do teksta možeš pronaći OVDE. Jedna od stavki, veoma bitnih, koju sam i stavio kao prvu, jeste posedovanje radnog prostora. Naravno, to u kući ili stanu često ne može, a i ne mora da bude jedna zasebna prostorija, ali može da bude neki radni kutak. Važno je opremiti ga tako da prija boravak u njemu, da motiviše i inspiriše, što znači da je potrebno srediti ga baš prema svojim željama i potrebama. Sve to ne mora da bude skupo, zbog čega ti pokazujem da samo uz nekoliko hiljada dinara napraviš svoju malu, radnu oazu u kojoj ćeš ne samo raditi, već i uživati.

Pronađi ideje!

Započni pripremu ličnog radnog prostora tako što ćeš potražiti inspiraciju u onome šta su drugi već uradili. Pinterest je tu definitivno broj jedan! Pregršt ideja, kako za samo opremanje, uređivanje, tako i organizaciju kutka možeš pronaći na ovoj društvenoj mreži. Naravno, možeš i na nekim drugim mestima, poput brojnih Instagram profila, samih salona nameštaja, ali Pinterest kao da objedinjuje sve to u jedno.

Guglaj salonsku ponudu

Ukoliko kupuješ nove komade nameštaja za svoj radni prostor, onda je najbolje da prvo odvojiš par sati, možda i manje, u okviru kojih ćeš pretražiti ponudu radnih stolova, stolica i ostalog potrebnog nameštaja i propratne opreme. Na taj način ćeš uspeti da uštediš vreme oko odabira prodavnica koje ćeš posetiti, te ćeš napraviti neku selekciju određenih komada koji ti se dopadaju i uklapaju u prostor kojim raspolažeš. Slobodno upoređuj cene, jer često slični proizvodi na različitim mestima imaju veliku razliku u vrednosti koja im je pripisana.

I ovde se upravo nalazi odgovor kako da središ sve za manje od nekih 10 000 dinara. Poseti sajtove i prodajna mesta JYSK i IKEA radnji, budući da ćeš tu pronaći sve, često i na sniženju. Na fotografiji ispod ćeš videti moj radni kutak, koji je koštao oko 5000 dinara, sve skupa i sve je iz JYSK radnje kupljeno na sniženju.

Dva puta meri – jednom seci!

Vrlo važna stvar jeste premeravanje zida, nekog ćoška, uopšte dela gde planiraš da smestiš taj svoj radni prostor. Nekad ume čak i nekoliko milimetara da napravi problem, a kamoli neki centimetar viška. Kada se sve dobro izmeri, onda će dobro i da se uklopi, pa nema brige da li će sve biti kako treba.

U detaljima je sve!

Sam radni sto, stolica, neka kutija, nisu sve što ti je potrebno. Kada želiš da ti prostor u okviru kojeg radiš bude prijatan i da služi za uživanje, onda moraš takvim lično da ga napraviš, a u tome najbolje pomažu raznorazni detalji. Ono šta ja volim jeste ukrasna tabla koja služi kao podsetnik, pa je tu i vision board, a svuda uokolo se nalaze brojni dekorativni detalji, kao što je mirišljava sveća (zapravo njih više), određeni ukrasi, pa se sve smenjuje shodno godišnjem dobu koje traje. Trenutno su tu pletene bundevice koje su totalni hit na mrežama ove jeseni. 🙂

I sada, kada je sve gotovo, posao će se lakše završavati, a ono najvažnije jeste da će ideje koje dobijaš biti bolje, svežije, naprednije i imaće ih više. Ako ovih dana pripremaš svoj radni prostor šalji mi fotke na Instagram profil koji ćeš naći OVDE, pa možemo međusobno svi da delimo ideje i savete. Čitamo se uskoro,

Slobizza

izvor fotografija: www.unsplash.com