#HowToSurvive: Šta kada smo singl za Dan zaljubljenih?

Izgleda da smo vremenom svi postali zaludne babe koje se obavezno vezuju za određene, blesave datume. Priznavali ili ne, većini parova je iz nekog razloga Dan zaljubljenih jako važan, pa iako će većina reći da pišem namrgođeno jer sam singl (i bolE me uvce), moram da se zapitam – da li je to ljubav bitna samo tog jednog dana? Da li singl ljudi nemaju šta da traže na ovoj planeti – ha ha?! No, gledajući poslednja dva dana pomahnitale devojke i momke po knjižarama, drogerijama, buticima, jer retko ko uloži pravi trud da nabavi originalan poklon – ne, POKLON VELIKE NOVČANE VREDNOSTI I DALJE NIJE KREATIVAN I ORIGINALAN, zamsilih se i zapitah, a šta mi ostali da radimo? U jednom pasusu mnogo pitanja, pa evo i nekoliko odgovora.

Kupi poklon!

Stani, da li ovih dana samo zauzeti kupuju poklone i gde to piše da su pokloni samo za ljubavne parove? Jedna od boljih stvari kada smo singl za Dan zaljubljenih jeste činjenica da ne moramo da odvajamo novac za poklone, da nemamo obavezu da ih kupujemo i jurimo kao muve bez glave. Međutim, ko ima želju, može da kupi poklon za sebe – a ta želja uvek postoji. Možeš iznenaditi neke svoje drage ljude, koji su isto singl. Dogovorite se da poklonite nešto jedni drugima, a ono najlepše jeste što će to sigurno biti dobri i kreativni pokloni, bolje nego kod ovih „drugih“.

Izađi sa društvom!

Sa poklonom ili bez, sastani se sa društvom. Ne zato što postoji razlog da popričate, popijete kafu ili nešto žestoko, ne zato što je neko rekao da je ovaj datum baš za to, već zato što želite i zato što vam je lepo. Meni je uvek bilo zanimljivo kada sam se na ovaj dan okupljao sa društvom (inače, svuda samo najglasniji i glupiramo se kao budale), jer uživamo, smejemo se, lupamo, a naspram nas bi sedeli neki smoreni, uglađeni parovi – jer moraju da se vide i razmene poklone za ovaj „praznik“, ali ipak su nam najzanimljiviji bili oni u crvenom. Mada, moram priznati da su mi tinejdžeri u toj ulozi uvek simpatični i nekako me razneže. Ali samo oni!

Popij čašu vina!

Ako jedan deo slavi Dan zaljubljenih, mi možemo da slavimo Svetog Trifuna, a kako drugačije nego uz čašu dobrog i ukusnog vina. Još ako je tu neka klopica, mmmm… Vino preporučujem u oba slučaja, svakako, neka podgreje i ulepša atmosferu.

Spremi klopu!

Ukoliko sediš kod kuće, onda nemoj da to bude puko gubljenje vremena. Pronađi neki recept na internetu, razmisli šta ti se jede i to spremi, pozovi onda ekipu i uživajte zajedno. Možeš da napraviš neku pizzu, sendviče sa nekim zanimljivim začinom, ne mora da bude ništa komplikovano, ili spremi nešto slatko, poput mafina za koje recept možeš pronaći i OVDE kod mene.

Uživaj!

Uvek možeš da odvojiš i vreme za sebe, kada ćeš sasvim uživati (ovo ja planiram :D). Radi sve ono šta te opušta, odgledaj neki film, maraton omiljene serije, napravi sebi vanredan spa dan… Opusti se svim čulima i prepusti se maštanju.

Pročitaj knjigu!

Ovo je preporuka koju dajem bez obzira na to koji je dan, praznik ili godišnje doba. Čitanje je uvek odlična ideja, jer na taj način bogatimo svoje znanje, a još važnije, širimo svoja iskustva. Ali, za ovaj dan odaberi nešto što nema ljubavnu tematiku, ionako je „ljubav“ svuda oko nas, po izlozima, crvenim ružama u rukama momaka ili devojaka – jer drugi cvet, pobogu, ne postoji! Baš me zanima koliko se knjige poklanjaju na ovaj dan? Ali bez srčića, roze stranica i srceparajućih ljubavnih priča?! Možda saznam nekako ovaj odgovor…

Nego, da se ne lažemo…

Nego, da se mi ne lažemo o svemu ovome i o tome šta bi ko mogao da radi kao singl ili zauzeta jedinka, jer ovaj dan je baš kao i svaki drugi. zazvoniće alarm, jedni će otići pravac fakulteta ili škole, drugi pravac posla, neko će morati da sprema doručak, ručak… A znaš šta, direktore, porodicu, profesore i druge, ne zanima mnogo da li je neko zaljubljen, zauzet ili singl, te da li je neko pripremio poklon ili još razbija glavu o svemu tome, jer obaveze i neke rutine zovu bez obzira na sve. Kao i svakog dana, potrudi se samo da ti je lepo, bez obzira na sve okolnosti i situacije, to je najbitnije!

Izdigni se iznad marketinških datuma i masovno izazvanih potreba bez objašnjenja i BUDI SVOJ! Do narednog datuma koji ću komentarisati :D, šaljem ogroman pozdrav,

Slobizza!

Izvor fotografija: www.unsplash.com, privatna galerija