Site Loader

Prvi hladni dani, a posebno prvi sneg, uvek me asociraju na dom, toplinu, ali i miris čokolade, cimeta, odnosno miris kolača. Šta može lepše uostalom da dočara zimu od pogleda kroz prozor uz kafu, čaj i omiljene slatkiše?! Iako ne bi trebalo zbog čiste i zdrave kože da se konzumiraju slatkiši, oni su moj porok, kako oni iz prodavnice, tako i homemade varijante. A uz sve to, jako volim da spremam, kuvam, pečem, s toga sa svima vama delim recept za odlične, ukusne, mekane, čokoladne mafine. Evo recepta, a ako neko napravi baš po njemu, neka javi utiske ili jednostavno, taguje me na slici ukoliko je postavi na svoj Instagram profil.

Potrebni sastojci:

  • 1 margarin (250 gr)
  • 150 grama čokolade za kuvanje (menaž)
  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera 
  • 16 kašika brašna (tip 400)
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • čokolada „Najlepše želje“ od 100 grama

Priprema

Ceo margarin otopiti i u to dodati čokoladu za kuvanje, mešati sve dok se čokolada sasvim ne istopi. U posebnu posudu penasto umutiti jaja i šećer. Ove dve smese sjediniti, pa tome dodati prethodno umešano brašno sa kakaom i pola kesice praška za pecivo. Kada se dobije glatka smesa, sipati je u prethodno podmazane kalupe. Smesa je dovoljna za 12 većih mafina. U svaki mafin ubaciti po dve kockice mlečne čokolade. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta, uz postepeno smanjivanje temperature na 160°C. Pre vađenja iz rerne, čačkalicom proveriti da li su mafini sasvim pečeni. Dekorisati po želji nekim sezonskim voćem, šlagom ili nekim drugim kremom.

Sve što ostaje, jeste da uživate uz ovu čokoladnu ljubav,

Ljubi vas Slobizza!

Slobizza

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *