Zašto volimo termalne vode + mini recenzija Byphasse termalne vode

Ako govorimo o termalnim vodama, onda verovatno svi sve znamo, budući da su termalne vode i izvori od davnih vremena korišćeni za lečenje raznoraznih stanja i bolesti, što je i uslovilo izgradnju i stvaranje velikog broja banja i danas spa centara koji služe u svrhe lečenja i relaksacije. Ali, poslednjih godina, naše tržište je preplavila ponuda termalne vode u spreju, kao proizvoda koji je odličan za negu kože.

Čemu služe termalne vode?

Najpre, potrebno je da znamo da je termalna voda ona voda koja dolazi iz nekog od termalnih izvora, te se u svom pronalasku puta do površine zemlje zagreva ili od vulkanske magme ili lave, te je tako toplija od temperature vazduha. Osim toga, prolazeći kroz raznorazne stene, voda u seb“prima“ veliki broj minerala i drugih elemenata koji blagotvorno deluju na kožu i unutrašnjost organizma. Od toga kakva svojstva poseduje, termalna voda zavisi isključivo od mesta gde nastaje i izvire, pa se od antičkih imena na tim mestima prave kupališta i odmarališta, a svako od njih se tačno zna koju boljku leči i neutrališe. Tako je došlo do toga da termalne vode postanu deo kozmetičke industrije, pa brojni brendovi u skoro svaki svoj proizvod uvrste i nju kao jedan od elemenata tokom pravljenja. Nakon toga, negde je logičan bio sled okolnosti, da nam se obezbedi određena količina koju možemo koristiti i svakodnevno, pa je tako nastala termalna voda u spreju.

Termalne vode u spreju su zaista ozbiljan spas u letnjim mesecima, posebno na letovanjima, kada je koža izložena slanoj vodi, velikoj toploti i zračenju sunca, pa joj je potrebna dodatna hidratacija, koju termalna voda može da obezbedi u ozbiljnoj količini. Dobro je koristiti je i u pripremi kože pred letovanje i sunčanje, a njene blagodeti se vide u korišćenju nakon završenog letovanja, jer smiruje kožu, neutrališe crvenilo i pomaže da se koža ne isušuje, a samim tim i ne ljušti nakon sunčanja. Sve to negde odmah ukazuje i na činjenicu da je termalna voda odlična za korišćenje tokom cele godine, kao jedan od koraka u svakodnevnoj nezi kože, a posebno nezi kože lica. Na našem tržištu danas već postoji veći broj brendova koji poseduju termalne vode u spreju u svojoj ponudi, a ja vam danas jednu izdvajam i pišem jednu mini recenziju, što će verovatno pomoći svima onima koji kupuju novu za sebe ili žele po prvi put da probaju ovaj proizvod.

Byphasse termalna voda

Najpre, moram da kažem dve, tri reči o samom brendu, koji me je oduševio. Za Byphasse sam slučajno saznao pre više vremena, kada je u DM drogerijama bilo neko sniženje njihovih proizvoda, pa je tonik sa ružinom vodicom mogao da se kupi za zaista smešan novac, a ambalaža je imala pola litra. Uzeo sam da isprobam, iako sam mislio da će tu odnos količine i cene ukazati brzo na loš kvalitet – užasna greška i potcenjivanje ideje samog brenda. XS cene, a XXL pakovanja, kakav im je i moto, znače samo jedno – XXL kvalitet! Zato, ako se premišljate oko nekog njihovog proizvoda, ne časite ni časa, odlični su! 🙂

A sad da se vratim na termalnu vodu. Od skoro je u njihovoj ponudi i za sada je nema u drogerijskoj ponudi, ali se može naručiti putem sajta, što je odlično, ali je i nepravda što je nema u slobodnoj prodaji, jer je odlična. Zašto to kažem? Imao sam priliku da probam termalne vode koje su od 200 dinara, pa do par hiljada dinara, što je veliki raspon. Ono što sam video jeste da skuplji brendovi koriste vodu iz francuskih termalnih izvora, a osim što lepo osvežava i utiče na blago smirivanje kože, ništa drugo ne radi nijedna. I zaista, termalna voda ne može da učini čudo, već samo blago da smiri kožu, neko crvenilo, da pozitivno utiče na upalne procese, ali ne može da sve to skloni tokom jedne večeri, jer nijedna nema takvu snagu. Byphasse termalna voda takođe potiče od francuskih izvora, ali za razliku od ostalih, košta prilično manje, a ima najveće pakovanje koje sam video do sad, čak 300 ml. Ja je koristim ujutru i uveče nakon čišćenja lica, kao dodatni korak u nezi i veoma mi prija, jer neutrališe svaki osećaj zategnutosti i suve kože, a ono što jedva čekam, jesu letnji dani, pa da je stavim u frižider i njome se osvežavam, jer termalne vode inače volim zbog toga, a ova kako jeste u velikom pakovanju, ne brinem da ću je odmah potrošiti. 🙂

Verujem da će ovakav proizvod posebno odgovarati osobama sa problematičnom kožom, izraženim crvenilom, atopijskim dermatitisom, budući da termalne vode sa francuskih izvora jesu najbolji izbor koji imamo na tržištu, ali sada je dobro to što se ne mora za nju izdvojiti toliko koliko bismo platili all inclusive dan u nekoj banji ili spa centru.

Koristite li vi ova čudesa koja nam dolaze iz prirode? Pišite mi svoja iskustva, pa se čitamo uskoro,

Ljubi vas Slobizza!