Top 3 Alverde favorita

Alverde je brend koji često izaziva oprečna mišljenja, dok ga jedni beskrajno hvale i samo njemu veruju, drugi ga sasvim odbijaju kao dobar, a ja sam negde između ta dva. Ono šta je kod mene problem jeste kategorija prirodne kozmetike, budući da smatram da ne može baš tako lako da se u drogerijama prodaje 100% prirodna kozmetika, kao što nije to ni Alverde, a s druge strane, često imam vrlo loše reakcije kože na kozmetiku koja se tako deklariše.

U nekoliko navrata me je čak i nekoliko proizvoda ovog brenda vrlo neprijatno iznenadilo, budući da su se pojavile neke iritacije, pojačano lučenje sebuma, te pojava mitisera i upaljenih bubuljica nakon njihovog korišćenja. ALI, od do sad isprobanih proizvoda, imam tri favorita koji su perfektni! Koristim ih već više od godinu dana, iznova i iznova kupujem i neću to nikada prestati da radim 😀 a evo o kojim stvarčicama je zapravo reč.

Alverde MEN deo sprej

Kada su dezodoransi u pitanju, trudim se da vodim računa da bar nemaju aluminijuma u sebi, mada nekad i to sebi dozvolim, zavisno od godišnjeg doba. Međutim, tokom cele zime, kao i tokom leta kada se sunčam na bazenima, moru, koristim isključivo Alverde deo sprej Active Nature već oko dve godine. U sebi ima alkohola, što je razumljivo budući da se radi o prirodnom deo spreju, ali je vrlo prijatan, ne izaziva apsolutno nikakve iritacije, ima vrlo lep, biljno-citrusni miris i čuva od neprijatnih mirisa. Ne zaustavlja znojenje, što ne bi trebalo ni da se radi, jer zapušavanjem žlezda mogu da se izazovu ogromni problemi, pa kada dezodorans ili stik tako nešto rade, to onda nikako nije dobro. Međutim, ovaj Alverde sprej nema baš toliku snagu da čuva od neprijatnih mirisa tokom visokih temperatura, pa ga tada koristim samo nakon tuširanja i u večernjim satima, dok je zimi uvek uz mene.

Alverde sprej za telo

Ako me neko prati na Instagramu, onda je primetio da sprejeve za telo koristim kao osveživače za stvari, zavese, vazduh u prostorijama. Za tu namenu sam uzeo i Alverde frische spray, međutim, on nije poslužio tome, već konstantnom prskanju kože zbog odličnog mirisa i efekta osvežavanja koji daje. Miriše na citruse, limun i limetu najviše, ali kao što mu ime kaže, miris je na friško, sveže, čisto. I taj miris se dugo zadržava na koži, kao i osećaj čistoće, zbog čega je nešto što ću uzimati kada god bude bilo dostupno, a nadam se da hoće, iako kažu da je bio ovogodišnji deo limited edition kolekcije. Radujem mu se u nekom novom izdanju, to je sigurno.

Alverde okoloočni gel

Okoloočnoj regiji je potrebna konstantna nega, kao i koži uopšte, ali budući da se radi o vrlo tankoj, osetljivoj koži, gde se često bore prve javljaju nego bilo gde drugo, bitno je posvetiti joj pažnju. Ja ne volim neke masne, kreme koje se teško razmazuju, a još teže upijaju, zbog čega mi je Alverde gel zaista odličan. Brzo se razmaže, nema neki intenzivan miris, lepo hidrira i ne ostavlja bilo kakve tragove, pa se može koristiti svuda. U mojoj rutini je on predviđen najčešće za uveče i u letnjim mesecima, jer nema opasnosti od slivanja, kao kad su kreme u pitanju, ali je najvažnija činjenica da vrlo lepo hidrira i hrani kožu gornjih i donjih kapaka. Dodatni savet jeste da se čuva u frižideru, pa tako u jutarnjim časovima nanošenjem brzo utiče na smanjenje otoka podočnjaka. 🙂

Podeli sa mnom svoja Alverde iskustva, verujem da ih svi imamo, bila pozitivna ili negativna. 😀 Čitamo se uskoro,

Slobizza