#SkinCare: Najbolji proizvodi za negu kože lica nakon letnjeg „mučenja“ i morskih dana?

Pravo je vreme, možda čak i krajnje, da malo popričamo o tome kako negujem kožu lica nakon veoma toplih letnjih dana, te nakon mora, kada koža prilično mnogo trpi zbog nekih malih zadovoljstava i uživanja na suncu i u vodi. Nije strano to da leto u velikoj meri ume da šteti koži, i to ne samo njenoj površini, već oštećenja idu i dublje, što stvara često probleme koje je teško rešiti. U odnosu na to, postoji veliki broj saveta koje bih mogao da napišem, ali ću to ostaviti za neki drugi put, kada se možda budemo ponovo pakovali za primorska dešavanja. A, do tada, evo šta je to sve meni pomoglo da osvežim kožu nakon morskih dana, a mnogi smo se tek skoro i vratili s mora, jer leto nas je malo prevarilo ove godine, te šta je to što kao SOS koristim u ovom međuperiodu ka jeseni.

Piling sa kafom – Organic shop

Ono što uvek „trubim“ ljudima oko sebe jeste da je koži potrebno da bude istinski čista, a to je nemoguće bez dobrog pilinga. Međutim, koža lica muškaraca je već podvrgnuta čestom čišćenju mrtvih ćelija brijanjem, pa nije potreban jak piling u tom pogledu. Zato već dugo i koristim upravo ovaj, koji je ujedno sasvim organski, veganski proizvod, pa mi prija jer garantuje da nema ničega štetnog u sebi. Što se tiče ovih dana, piling koristim jednom u nedelju ili 10 dana, jer mi je iskreno žao da mi morska boja ode kroz jedno umivanje. O, da, kafa u ovom pilingu je nešto najlepše za početak jutra!

DM Balea umivalica + Byphasse tonik

Kako već rekoh, ne bih da mi boja sa lica odmah ode, u čemu mi pomaže ova prijatna krem umivalica iz DM Balea ponude. Ovo je nešto što koristim već tokom celog leta, kako ujutru, tako i uveče pred spavanje. Odlično očisti kožu, za sobom ne ostavlja suvo lice, što mi odgovara jer ne moram da koristim previše kreme, jer i sama kao da ostavlja lagani zaštitni film. A onda dolazi i savršeni par ove umivalice, a to je Byphasse tonik, odnosno, ružina vodica, koja je bolja od svega što sam do sada imao. Za sada, ovaj tonik koristim samo pred spavanje, i preporučio bih ga svakome sa osetljivom kožom lica, koja ume da pocrveni od jakih preparata, a kojoj treba neko dodatno čišćenje. E, da, ovaj tonik je savršen za čišćenje lica nakon brijanja – ne postoji peckanje, skakanje po kupatilu i vriskanje, a koža će biti obezbeđena od nekih infekcija (neka to bude mali SOS kada nestane after shave balzama).

Crni detoks sapun – Natura Siberica

Ovo je definitivno jedan od proizvoda koji sam dugo, dugooo, želeo da probam, a nekako mi se nije dalo. I ovo ga je leto donelo, kao jedan mali podstrek da započnem svoju blogersku avanturu. Kroz nekih, malo manje od mesec dana korišćenja, od trenutka kada sam se vratio sa mora, stekao sam prvi utisak – i to veoma dobar. Pošto je lice počelo da mi se čisti tek nakon povratka sa putovanja, pa su tako nagrnuli mitiseri kao ludi, ovo je bio spas u najgorem momentu. Skoro pa je preko noći većina tih čudovišta sa čela nestalo, a lice mi je već nakon prvog korišćenja postalo čisto kao papir. Za sada, crni detoks sapun koristim jednom u nedelju dana, opet zbog boje, ali i same jačine sapuna budući da dubinski čisti kožu, ali planiram da ga isprobam i ciljano na pojedinačne mitisere, kao masku, za telo… Mogućnosti je mnogo, zato je ovo proizvod koji će u skorijoj budućnosti dobiti sigurno jednu opširniju recenziju. A znam ujedno da mnoge i zanima kakav je, pa eto više razloga da se svi družimo sa ovim savršenstvom od sapuna!

Bioten krema za lice + Balea osvežavajuća vodica

Jedna od najvažnijih stvari za kožu lica, bez obzira na tog kojeg je tipa koža, jeste hidratacija! Dosadiću većini pričajući ovo, ali samo zbog toga što se usled drugačijeg mišljenja prave ogromne greške. U prethodnom periodu, kada je hidratacija u pitanju, oduševila su me ova dva proizvoda. Na prvom mestu, Bioten krema namenjena normalnoj i kombinovanoj koži, odlična je jer nije „teška“, već je lagane tekstura, malo vodene, zbog čega se savršeno ponaša na licu u toplijim danima, a sada je fantastična kada je potrebno hidrirati je posle mnogo sunčanih sati i dosta morske soli. Iako je ova mirisna vodica iz Balea-e više nešto što mi je interesantno, ipak ima svog udela u samoj hidrataciji, a i odlično je kada me uhvati vrućina negde van kuće, pa se sav naprskam i osvežim, a i odlično mirišem – moj izbor je sada lubenica, valjda što ih nisam pojeo mnogo ovog leta…

Dr Konopka’s maska za lice

I za kraj jedna maskica za lice. Ne čudite se, kada me malo bolje upoznate videćete da maske obožavam, nebitno u kom obliku dolaze, a često se neka i smućka u mojoj kuhinji (neko hoće recept?). Jedna od bolje plasiranih ovog leta zasigurno je maska od bele gline koja savršeno hladi kožu, odlično je čisti, a osnovna joj je funkcija hidratacija, što smo već videli da mi je prioritet. Osim toga, priča o nastajanju Konopkine kozmetike je fantastična, a takve priče me uvek privuku nekom proizvodu. Ova maska je još jedan u nizu od organskih proizvoda u mom neseseru, pa ću vam uskoro i pisati o tome zašto volim takvu kozmetiku, ali i šta zahtevam od one koja ima hemije u sebi, jer je i ona veoma zastupljena kod mene. Sedim na dve stolice?! Pfff, sve za dobrobit moje kože.

Do narednog čitanja, ostajte mi zdravi i blistavi,

Ljubi vas Slobizza!