Moja top 3 beauty proizvoda: #Mart

Iiiii, ode nam i mart. Nekako je januar predugo trajao, pa februar kao da se sveo na tri dana, a mart kao da nije ni bio, odmah dođosmo do proleća. 🙂 Novi mesec znači mnogo toga, čekanje nove plate 😀 , ostvarivanje novih planova, ali i pričanje o čitanje o proizvodima koji su u poslednjih 30-ak dana zavrednili moju pažnju i koje zaista od srca preporučujem. Ovog puta ima za svakoga po nešto, a taman sve ono što je potrebno za prolećno vreme da se osećamo lepo i čisto, negovano, zato evo šta sam to odvojio tokom marta.

Mr. Black – Bubble maska

Sećam se perioda od pre godinu i po otprilike, kada sam još za jedan magazin pisao beauty tekstove, te je njih nekoliko bilo usmereno ka bubble maskama koje su se odjednom pojavile i preplavile internet, Instagram i beauty gurue. Bilo mi je veoma zanimljivo da gledam kako peni, da čitam kako reaguje, šta postiže, a konačno, sto svetlosnih godina kasnije, dobio sam priliku da je probam i to od veoma zanimljivog i sada već dobro poznatog brenda pod imenom Mr. Black.

Njihova bubble maska služi za čišćenje lica, što sasvim dobro radi. Na čisto i suvo lice nanese se sloj maske iz kutijice, izbegava se zona oko očiju, sačeka se nekih 5 minuta koliko je i potrebno da zapeni (ja volim da kažem kako sam sasvim popenio 😀 ), te nakon toga vlažnim rukama se koža masira tom penom i nakon jednog minuta je vreme za ispiranje. Lice ostaje prilično mekano nakon nanošenja, glatko, a ono što je meni bilo najvažnije jeste da ne postoji onaj osećaj zategnutosti, koji često hoće da se javi nakon nanošenja neke maske za čišćenje, što je u stvari i objašnjeno samom deklaracijom gde se hidratacija navodi kao jedno od njenih svojstava. Jako je zanimljivo da se gleda i sluša kako maska peni, a na licu je sve vreme osećaj blagog golicanja. Aktivni kiseonik je odgovoran za penušavost, ali i za odmorniju i lepšu kožu, jer je dovodi u direktan kontakt sa kiseonikom koji je veoma važan kada želimo da koža ne izgleda „sivo“ i umorno. Uz to, aktivni ugalj, za koji već svi znamo koliko je kvalitetan, uz proteine placente čisti kožu lica, te za sobom ostavlja osvežen izgled. Prema dosadašnjem iskustvu dovoljno je jednom na 4 do 5 dana nanositi ovu masku, a iako mi se učinilo da ću je brzo istrošiti, sasvim me je demantovala. 🙂

L’oreal Paris – Piling za lice

Kad krene toplije vreme potreba za pilingom je neminovna. Ne treba previše tretirati njim kožu, ali jednom nedeljno je obavezno i to može svako da ispuni. Međutim, kada se pronađe blagi piling koji osim uklanjanja mrtvog sloja ćelija i neguje kožu, onda nema brige. Upravo takav jeste ovaj piling koji dolazi iz L’oreal Paris linije za negu.

Kada se otvori kutijica kao da je u njoj neki med, džemić, a takvu teksturu piling i ima. Miriše na šećer i kakao, što je i normalno, budući da su kakao buter i 3 vrste šećera ono što dominira u njemu. Piling je prilično blag, lagan, ali vrlo fino čisti kožu lica, a za sobom ostavlja glatku i mekanu kožu, kojoj čak nije potrebno mnogo kreme za lice nakon negovanja, jer osim što čisti, ovaj piling zaista hrani kožu kakao buterom i kokosovim uljem koje ima u sebi. Od svega što sam do danas probao kada su pilinzi za lice u pitanju, ovaj je definitivno na jednom od prva dva mesta. 🙂

Balea – šampon za suvo pranje kose

Za one koji me ne znaju od ranije, do pre nekih 5 godina (auu, ne verujem da ima toliko, sad sam u čudu) imao sam konstantno dugu kosu, negde do ramena. 😀 I da su tada postojali šamponi za suvo pranje, bar da sam za njih ja znao, onda bi mi život bio mnogo lakši. Ali, pošto već nisu imali tada, ja ih koristim sada. 😀 u stvari, probao sam svega 3 do 4 vrste, nešto slučajno, nešto namerno i odlučio da to nikada više ne uzimam, jer mi slepi kosu brzp, ostavi jak obojeni trag i kosu mi učvrsti poput laka. Pa čak i oni najskuplji koje svi hvale. A onda tokom zime, ne znam zašto, naiđem na sniženje ovog Baleinog šampona u spreju i rešim da ga uzmem – i po prvi put dobijem ono što sam želeo.

Ovaj Balea šampon za suvo pranje kose je predviđen za smeđu kosu, pa tako imaju i ostale boje. Ne toliko primetno, sprej ima tu neku braonkastu nijansu, pa ne postoji beli trag stndardnih šampona u spreju. Nakon njega kosa zaista izgleda čisto, sveže oprano, a najdivnije od svega jeste koliko lepo ovaj sprej miriši, nekako na proleće, mislim da je to najbolji opis. Uz njega nema slepljivanja kose, osećaja učvršćivanja dlake kao što to radi lak, nema ničega što me je kod ranijih nerviralo, zbog čega je ovo definitivno moj favorit marta, kao i zbog toga što sam na brzaka mogao da maskiram mastan koren i izletim iz kuće. 🙂

Koji su vaši favoriti za mart? Jeste li probali nešto od proizvoda koje sam spomenuo? Ako jeste, slobodno pišite, a uskoro se čitamo u nekom novom tekstu.

Ljubi vas Slobizza!