Kako rešiti problem masne i problematične kože?

Najčešći problem, koji kako vidim većini smeta, jeste masna koža lica koja uvek pretenduje da bude i problematična, jer je odlična podloga za nastajanje bubuljica, mitisera, ali i onog najgoreg, akni. Iako ne mogu da kažem da imam problematičnu kožu, ona je svakako masna, posebno ta čuvena T zona, te kao takva vrlo je sklona nastajanju mitisera i potkožnih „aždaja“ s kojima se kao i mnogi borim na različite načine. Čini mi se da sam u Eucerin-ovoj liniji DermoPure našao jedno jako lepo i jednostavno rešenje.

O samoj liniji želim da kažem samo nekoliko bitnih informacija. Sadrži 8 proizvoda, svi su namenjeni svakodnevnoj nezi i imaju tačnu namenu koju bi trebalo obavezno poštovati. Predviđeni su da matiraju masnu kožu, da je dubinski očiste,da umanje štetu koja na licu postoji i onemoguće dalje delovanje raznih uzroka koji su odgovorni za nastanak bubuljica i akni. Čak se često preporučuje i uz medikamentoznu terapiju kod onih koji imaju veće probleme sa aknama. Ja, kao što sam već napisao, nikada nisam imao problem sa aknama, ali želim da podelim svoje iskustvo nakon više od mesec dana korišćenja tri proizvoda iz ove linije.

Eucerin DermoPure Tonik

Tonik iz ove linije je s jedne strane prilično „jak“, ali ono što je najvažnije ne isušuje kožu. Ukoliko se dogodi sa bilo kojim tonikom da isušuje površinski kožu, onda se njegova upotreba obustavlja odmah, jer pravi samo veći problem. Vrlo temeljno čisti kožu lica i vrata, ne izaziva nikakvo peckanje i posle njega koža postaje mekša na dodir, što je učinak mlečne kiseline koju poseduje. Vidno matira kožu, uklanja sebum koji postoji i nakon umivanja, tako da je sve uzimajući u obzir mojoj koži jako prijao.

Eucerin DermoPure umirujuća krema

Hidratantna krema osmišljena za masnu kožu, čini je mekom i lepom na dodir i da joj potrebnu vlažnost, s tim da je nikako ne umasti. Verujem da mnogi imaju problem da ta dva pomire, jer je teško naći hidratantnu kremu koja kroz sat ili dva od nanošenja ne učini da koža vidno sija od sebuma. Ovu kremu u najvećoj meri preporučuju onima koji uzimaju određene medikamente u borbi protiv akni, jer pravi balans, ali i neovisno tome može da se koristi. Nije lepljiva, ne ostavlja „težak“ osećaj na licu i lepo miriše. Ja sam je koristio ujutru, nakon umivanja i čišćenja tonikom, ali sam pre stavljao serum od aloe vera kaktusa, kako bi poboljšao prodiranje kreme u dubinu kože.

Eucerin DermoPure regenerativni tretman

Rekao bih da je ovo zvezda cele linije. Regenerativni tretman je zapravo kremica koja se nanosi isključivo noću, pred spavanje, nakon temeljno očišćenog lica. Ključno je da se ne meša sa drugim proizvodima, kako bi u potpunosti pokazao svoje delovanje, šta govorim prema svom iskustvu. Ume da zapecka u prvim minutima, posebno na delovima gde ima bubuljica, a ako postoji neka ranica ili oštećenje na koži, onda taj deo treba zaobići. Ovaj tretman uklanja zapravo sve uzroke koji kožu čine masnom i problematičnom, sprečava nastanak novih problema na koži. Budući da nam dolaze sve sunčaniji dani, ako se iko odluči da ga koristi, tokom dana je jako bitno nositi SPF, jer koža zbog tretmana postaje osetljivija u periodu stalnog korišćenja. Baš zbog te osetljivosti, dobro je praviti pauzu, ja sam nakon svakog sedmog dana dva dana odmarao, pa sam posle noćnog čišćenja kože nanosio samo Eucerin Aquaphor.

Moje iskustvo i utisci

Nakon nekih mesec i po dana korišćenja Eucerin DermoPure proizvoda, uz koje sam koristio još već pomenuti serum i umivalicu koja nije iz ove linije, mislim da sam stekao relevantan utisak i rezultate o kojima se može govoriti. Najveći pomak se vidi u tome da su flekice od nekih davnijih bubuljica i ostataka nekih potkožnih zapaljenskih procesa nestale, što čine sastojci ove linije, izbeljuju takve delove kože. Iako sam odjednom promenio rutinu i započeo sa ovim proizvodima, te druge uklonio, koža nije pokazala nikakvu lošu reakciju, čega sam se najviše pribojavao. Ne mogu da kažem da su bubuljice i mitiseri nestali i da se više ne pojavljuju, međutim, u velikoj meri su smanjeni, što najviše vidim na regiji nosa, koja mi je uvek bila najproblematičnija. Nema više nekadašnje količine mitisera, kao ni brzog povratka nakon njihovog čišćenja. I ono što se pojavi je površinski, bezazleno, a ja takve pojave više posmatram kao neminovno čišćenje kože, dok nikakav veći problem u ovom periodu nije nastao, za šta definitivno mogu da se zahvalim delovanju ova tri proizvoda i njihovoj konstantnoj upotrebi. Kada su akne u pitanju, ne znam kako bi sve delovalo, ali mislim da bi vrlo pomogli u samoj borbi. Ukoliko bih morao da dam ocenu ovim proizvodima, onda bi to nesumnjivo bila 10ka. Žao mi je što ovoga nije bilo u tinejdžerskim danima!

Mislim da je bilo dovoljno pisanja za danas, ako neko ima iskustva sa ovom Eucerin-ovom linijom neka piše, radujem se tome. Čitamo se uskoro,

Slobizza