Kad je potreban SOS: Tri koraka za brz oporavak lica pred neki važan dan

Jedan od čestih saveta koji i sam tražim, ali i koji traže ljudi iz moje okoline, jeste kako da se lice brzo oporavi i pripremi za neki bitan događaj. A svi dobro znamo kako baš pred neku važnu priliku ume da se pojavi crvenilo, neki osip ili bubuljice, a često su tu i znakovi dehidratacije, kao lišajevi, perutanje i da više ne nabrajam, jer sam siguran da nam se to apsolutno svima dešava.

Ono što je sigurno, to je da tajne formule nema, jer kroz dva ili tri dana ne može da se dobije savršen ten, savršeno čisto lice bez ijedne bubuljice, ali ipak stanje u ta dva ili tri dana može ozbiljno da se popravi. Kunem vam se! Jer ja sam taj baksuz kojem se koža lica uvek „deformiše“ pred neki važan dan, ali u svemu tome imam nekoliko koraka kroz koje stanje nekad sasvim ispravim, a nekad poboljšam u velikoj meri, sve zavisno od toga šta se to izdešavalo. Ako neko proba nešto od ovoga, slobodno neka javi rezultate.

Korak 1 – čišćenje, čišćenje, čišćenje!

Kada mi ostanu ta dva ili tri dana, onda se posvetim detaljnom čišćenju lica. Kako se preporučuje čišćenje tonikom ili micelarnom vodom dva puta na dan, ujutru i uveče, ja ubacim još jedno u toku dana. Ujutru i uveče je to uglavnom tonik za kombinovanu kožu, jer imam masnu T zonu, te tokom dana jednom čišćenje micelarnom vodom. Ako neko ne zna glavne razlike između ova dva proizvoda, na ovom linku može više da sazna. Ovim uspem da suzbijem nastanak novih čudovišta, što je u kritičnim momentima od jako velike važnosti. Ajmo sad na drugi korak.

Korak 2 – lečenje

Lečenje zvuči malo medicinski, a koristim svakako i jedan proizvod koji je medicinski, pa eto finog naziva za ovaj drugi korak. U ovakvim situacijama, kao i u svim momentima kada imam jače crvenilo, bubuljice, koristim mast koja se zove flogocid, a koju kupujem u apoteci. Zapravo, prvi put kad sam je kupio mogla se naći samo u veterinarskim apotekam, a sve po preporukama bake od drugarice koja je rekla da time leči vime krave. Ajmo malo smehaa saaad! No, nevažno je to, budući da ova mast zaista čini čudo i glavni je sastojak u lečenju lica za dan, dva ili tri. Uvek je nanosim u debljem sloju, pre spavanja, a nakon detaljnog umivanja i čišćenja lica.

Korak 3 – hidratacija

Hidratacija je treći i u ovom procesu od dva do tri dana poslednji korak. Podrazumeva se da unosim veću količinu vode, što veću, jer potpomaže veoma regeneraciji kako organizma, tako i kože, ali pored toga tu su još i krema, koju nanosim ujutru i nakon svakog umivanja, osim uveče kada umesto nje koristim malopre pomenutu mast. Drugi proizvod jesu maske. Maske za hidrataciju su većinom čudotvorne, jer pruže licu zaista dosta svežine, poboljšaju ten u toku držanja, pa se rezultati vide već nakon nekih 15 minuta. Ono što sam otkrio pre nekoliko nedelja jeste nova maska iz DM-ove linije za muškarce. REVOLUCIJAAA! Konačno i muškarci kod nas imaju za sebe posebno osmišljenu tissue masku za hidrataciju. A da vam odam tajnu, nije samo za muškarce, jer pobogu niko nije rekao: „o, ti, čoveče mali, znaš li da maska prepoznaje kad je na muškom, a kad na ženskom licu?!“ Šalu na stranu, ova maska čini pravo, malo čudo kada je hidratacija u pitanju. Maska je dovoljno velika da prekrije celo lice, što je jedan od čestih problema kod njih, zaista je natopljena bogato serumom koji je veoma bogat i bogato hidrira kožu, uklanja onaj umorni izgled i sivi ton. Bonus trik je tu koji koristim, stavim je na desetak minuta u friz da se rashladi, te tako ima još bolje dejstvo. Nakon nekih 15 minuta je sklonim, utrljam ostatak seruma, ostavim koža da ga upije i onda se šepurim kao paun. Ovaj korak, korišćenje maske uglavnom ide noć pred taj neki događaj i ponovljam sve sutradan ujutru, i uvek dobijem efekat kojim sam jako zadovoljan.

Nadam se da ću nekome ovim savetima pomoći, ako ste otkrili nešto novo, rešili da isprobate, slobodno javite, ovde ili na mom Instagram profilu, a do tada,

Ljubi vas Slobizza!