Crni detoks sapun Natura Siberica (recenzija)

Ćao svima,

Još pre nekog vremena, a ima tome dosta, obećao sam na svom Instagram profilu da ću brzo napisati recenziju o crnom detoks sapunu od Natura Siberica-e, i napisao sam ja ubrzo ceo tekst koji sam rešio da malo po malo nadopunjavam, jer sam hteo da steknem pravi utisak o ovom proizvodu, kako bi recenzija bila što verodostojnija i realnija.

Na prvom mestu, crni detoks sapun sam počeo da koristim negde tokom avgusta, po povratku sa mora. Prvo sam sačekao da boja odstoji, kako mi sapun ne bi delovao na brže skidanje (volim preplanuli ten xD), a onda sam ga iskoristio u svrhu lečenja kože lica koja je počela da se čisti od soli i izlaganja sunčevim zracima, što je rezultiralo brojnim bubuljicama i mitiserima, posebno na čelu i nosu. Već nakon trećeg korišćenja skoro sve se sklonilo, što je bilo neverovatno, jer mi se uvek nakon mora koža lica duže čistila i često su mi ostajali manji ožiljci i fleke koje bi opstajale u zimskom periodu. Ovog puta, toga nema. Ne mogu reći zbog čega je tako 100 posto, ali ipak ovo pripisujem samom sapunu. Već nakon toga sam mogao da napišem ne samo prve utiske, već jednu opsežniju recenziju, ali sam rešio da sapunu dam još vremena i vidim šta sve može da učini. U narednim redovima ću napisati kako ga primenjujem, gde sve, jer ga ne koristim samo za lice, te će se na samom kraju naći jedan zaključak u vidu naijskrenijeg doživljaja ovog proizvoda.

Šta detoks sapun čini posebnim?

Ono što crni detoks sapun ovog brenda poseduje, a što je većini nas poznato, bar verujem da je tako, jeste aktivni ugalj. Dobro je poznato da aktivni ugalj poseduje snažno dejstvo detoksikacije, te da dubinski čisti kožu, zube… Međutim, pored njega, ovaj sapun ima još mnogo bilja u sebi, koje daje najpre svež, neobičan i savršen miris, što je prva stvar koja me kod njega osvojila. Ulje altajskog trnja, šisandra, laneno ulje, ulje sibirskog kedra, samo je jedan deo koji čini sastojke severnog detoks sapuna. Ja sebi neću dati za pravo da pišem išta drugo o supstancama koje se u njemu nalaze, o sastavu, jer nisam ni hemičar, ni farmaceut, niti kozmetolog, već mogu nešto što znam da malo približim i ispričam iskustvo.

Natura Siberica je brend koji me je svojom pričom privukao, korišćenjem nekog bilja za koje do sada nisam čuo, biljaka koje na fotografijama izgledaju savršeno, a cela priča stvaranja kozmetike je divna. O samom sapunu već godinama slušam sve najbolje, pa je došlo vreme da se sam uverim u tome, a mogu vam reći da ne postoji nijedan sastojak koji mi je za nekoliko meseci korišćenja zasmetao, već sasvim suprotno tome.

Način na koji koristim detoks sapun

S obzirom na to da imam mešovit tip kože, što uglavnom znači masna T zona, uz ostale suve i nromalne delove kože, najbolje mi je kada koristim sapun jednom nedeljno, odnosno na sedam dana. Kada osetim da mi se lice masti više nego inače, onda koristim sapun na četiri do pet dana, ali ne konstantno, već nekoliko puta tako, pa se opet vratim na upotrebu na sedam dana.

(Ono što svakom savetujem, kada se koristi prvi put, jeste da uzmete malo sapuna i namažete na prelazu od obraza ka vratu, ostavite da odstoji dva do tri minuta. Ukoliko ne osetite neko peckanje, jako crvenilo, onda sapun možete slobodno da koristite. Ovo je neki test koji uvek radim sa novim proizvodima za lice.)

U pakovanju sa kutijom u kojoj je sapun  smešten, dobija se i crni sunđer, kojim se proizvod aplicira na lice. Potrebno je pre korišćenja da se okvasi sunđer dobro, kako bi omekšao, te se njime onda uzima sapun i nanosi na lice. Ja nekoliko minuta, kružnim pokretima, sunđerom čistim lice, a onda dva do tri minuta ostavljam da sapun deluje na lice poput maske. Zbog toga što ima dejstvo dubinskog čišćenja i dubinske nege, ovaj sapun je definitivno proizvod koji bez ikakvog straha mogu nazvati punim kućnim tretmanom. Nakon ta dva, tri minuta, sunđer isperem i njime uklonim većinu sapuna. Ostatke uklonim umivanjem mlakom vodom i to je sve. Uz sve to, jednom mesečno sapun nanosim konjak sunđerom, koji možete sada naći u svim drogerijama. Moj je Sephor-a brenda, ali kako je pri kraju svog života, njegova slika će izostati. Na ovaj način imam osećaj da ceo tretman detoks sapunom postaje još malo ozbiljniji i delotvorniji.

Kada se umijem i sa lica obrišem vodu, uglavnom volim da stavim neku masku za hidrataciju. Ono što isključivo praktikujem jeste da bude neka sheet ili drugačija maska, ali je važno da bude jako hranljiva i namenjena dubokoj hidrataciji, kao neki poslednji korak celog ovog tretmana koji poklanjam svom licu.

Da li je detoks sapun samo za kožu lica?

U kratkim crtama da vam kažem, apsolutno ne. Imam poseban sunđerčić kojim nanosim sapun uglavnom na ramena i jedan deo leđa, gde mi se često javljaju bubuljice. Otkad sam probao da koristim sapun i za ovaj deo tela, bubuljica skoro da nema, sasušile su se, a nove retko nastaju. Ovo je ujedno bio i jedan od razloga zbog kojih sam odugovlačio sa objavljivanjem ove recenzije.

Zaključak

Na samom početku korišćenja severnog detoks sapuna, iskreno, malo sam bio uplašen, jer sam odmah shvatio da se radi o ozbiljnom proizvodu za čišćenje kože, te da je prilično jak. I sve to ostaje, ali je ujedno delotvoran i blag, jedina formula za to da se potpuno neko zaljubi u njega jeste da korišćenje prilagodi svojim potrebama, potrebama i tipu svoje kože. Nakon toga, ovo postaje deo beuaty rutine, stalni član nesesera i možda i najomiljeniji proizvod. Ono što ume u momentu da pokoleba jeste cena, koja je nešto veća od onoga na šta smo navikli kada su proizvodi za čišćenje lica u pitanju. Međutim, ogromna količina sapuna, delotvornost, savršen osećaj čistoće koji ne može apsolutno ništa da zameni, koža koja je ekstremno meka na dodir, elastična, bez osećaja zategnutosti, koža koja sija, govore da je njegova cena ipak u odnosu na sve to mala. A osim toga, stalne akcije u drogerijama, kartice sa popustima, mogu cenu da spuste znantno, pa se i taj problem rešava brzo, ukoliko ga neko ima.

Voleo bih, ako je neko od vas probao crni detoks sapun Natura Siberica-e, da mi javi svoje utiske i svoja iskustva sa njima, kao i oni koji će ga možda isprobati u budućnosti. Do tada, ja odlazim da pišem neki novi tekst i da isprobavama neke nove „bjuti stvarčice“.

Ljubi vas Slobizza!